Avantatges de les finestres d’alumini a les llars

Portes correderes d'alumini Grabalosa

Avantatges de les finestres d’alumini a les llars

L’alumini, amb qualitats ambientals i tècniques excel·lents, s’erigeix com un dels materials predilectes en l’àmbit de l’arquitectura i la construcció. Quan s’aplica a finestres i portes, aquest metall aporta una sèrie de beneficis significatius per a la llar, obrint la porta cap a un entorn més eficient i sostenible.

El panorama actual de l’edificació i de la construcció es troba en un moment crucial. La necessitat de renovació energètica i l’imperatiu d’avançar cap a una economia circular han impulsat canvis fonamentals en un sector que consumeix gairebé la meitat de l’energia globalment. Aquest fet ha accelerat les estratègies de reducció d’emissions de la UE i ha posat en relleu l’alumini com a alternativa circular, oferint una àmplia gamma de solucions per al sector, des de finestres i portes fins a façanes i elements estructurals.

Pel que fa a l’optimització del consum energètic als edificis, els tancaments tenen un paper important. Una finestra per ser energèticament eficient ha de complir certs criteris, com per exemple, la transmissió tèrmica del Sol i la permeabilitat a l’aire. Aquí és on l’elecció del material adequat juga un paper important. En aquest cas, l’alumini amb trencament de pont tèrmic és la millor opció aportant eficiència energètica i confort, alhora que garanteix el reciclatge del material.

L’alumini destaca per la seva durabilitat, capacitat aïllant, baix manteniment, versatilitat, mal·leabilitat, així com la seva duresa i resistència, cosa que promou la seguretat dels espais. A més a més, és un material totalment reciclable, mantenint les seves propietats sense perdre qualitat a cada cicle. Amb un procés de reciclatge que només requereix el 5% de l’energia necessària per produir alumini primari, el sector de la construcció ja recicla més del 95% de l’alumini al final de la seva vida útil.

Per aquestes raons, l’alumini contribueix a la creació d’edificis més segurs, duradors i sostenibles, adaptant-se a l’estratègia de sostenibilitat marcada a les normatives actuals i essencial en la implementació d’un model d’Economia Circular.

Avantatges per a l’usuari final:

  • Durabilitat, aïllament i estanquitat: Garanteixen una llar confortable i segura.
  • Versatilitat i disseny: Ofereixen múltiples possibilitats de disseny adaptades a les necessitats individuals.
  • Major entrada de llum natural: Els perfils fins permeten una major entrada de llum, creant espais més lluminosos.
  • Seguretat: La seva duresa i resistència promouen la seguretat a la llar.
  • Estalvi energètic: La seva capacitat aïllant contribueixen a reduir les factures de gas i calefacció.
  • Sostenibilitat: Són 100% sostenibles i promouen l´economia circular.

Amb tots aquests avantatges, l’alumini continua sent l’elecció preferida davant d’altres materials alternatius, impulsant un creixement intel·ligent, sostenible i integrador a la indústria de la construcció.

L’AEA ha llançat la pàgina www.lamejorventana.es, una iniciativa pionera que desmunta mites i consciencia sobre els beneficis reals de les finestres d’alumini per a la societat. A través d’aquesta plataforma, els usuaris es poden informar sobre els avantatges de les finestres d’alumini en comparació amb altres materials menys eficients i contaminants al final de la vida útil.